Skip links

I Am…

I Am… Ik ben… twee krachtige woorden! Alles wat je daarachter zegt of schrijft omschrijft jou, jouw situatie, jouw manier van denken… over jezelf, anderen en situaties.

Ik heb altijd al liefde voor woorden gehad. Ik zeg weleens gekscherend dat ik pratend geboren ben. Ik sprak veel, tegen alles en iedereen…en wanneer er niemand in de buurt was, sprak ik tegen mijzelf. Mijn ouders en andere familieleden hadden flink wat moeite met mijn gebabbel -dat extra op dreef leek te komen tijdens journaal, wedstrijden en andere interessante programma’s-  en vroegen mij regelmatig ‘mijn mond te houden’, ‘stil te zijn’.

Maar.. wat eens een grote ergernis leek voor mijn omgeving, blijkt nu in mijn  volwassen leven juist een gift. Vandaag de dag word ik gevraagd om te spreken. Vandaag de dag word ik betaald om te spreken. Spreken doe ik nog steeds met liefde en nu ook vanuit passie met een gestroomlijnde boodschap. Mijn kijk op het leven evenals mijn  successen deel ik  met even groot gemak als ieder van mijn pijnlijke groeimomenten. Ik kan mij namelijk niet schamen voor in het leven gemaakte “fouten” of onbenutte kansen. Behaalde successen, groot en klein zijn er niet om mijn ego te strelen. Iedere keuze heeft bijgedragen aan de vorming van de persoon die ik vandaag ben en de manier waarop ik mijn theoretische en praktijkervaring deel. Net als jij ben ik méér dan mijn levenslessen, meer dan een succesmoment, meer dan welke situatie of toebedeelde rol die jij je maar voor mij en voor jezelf kunt voorstellen. Ik ben .. wij zijn.. ‘work in progress’, met de nadruk op progress…. progressie. Hierdoor kan ik in volle overtuiging vaststellen dat ik beter ben dan gister en nog groei naar mijn morgen.

Waar ik gister was, moet een ander nog komen
Waar ik morgen ga, is een ander al geweest
Waar ik vandaag ben ik imperfect perfect
Waar ik ook ben, ik ben lerares én student

Ik maak graag kennis met jou tijdens mijn training, een public speakingmoment of een spoken word voordracht!

Warme groet,
Luus

Lees meer
Boek Luus